Töitä etäällä

Pakkasimme tietokoneemme auton takaluukkuun ja käänsimme nokkamme kohti saaristoa. Tarkoituksena on tehdä töitä toimiston ulkopuolella, kokeilla voiko etänä tehdä töitä. Ajatus on hieno.


torstai 27. toukokuuta 2010

Tehtaan pilli soi

...vielä viimeisen kerran meillekin. Kuulimme Dit Centerin väeltä, että tehtaan pilli päätettiin joskus vuosia sitten poistaa käytöstä, koska työvuorojen muututtua lounaskellolla ja työn päättymistä mekitsevällä soitolla ei enää ollut todellista merkitystä. Paikkakuntalaiset olivat kuitenkin niin tottuneet pillin ääneen, että tehdasta pyydettiin palauttamaan klo 11.50 ja 16 merkkiäänet. Pillin ääni on matala, kuin laivan varoitusääni.

Annoimme tänään kaksi haastattelua: Åbo Underrättelserille ja Työterveyslaitokselle. Kummassakin haastattelussa olemme kertoneet, että Flex-hanke on mielestämme todella hyvä idea. Olemme saaneet työrauhaa ja työt ovat sujuneet aivan kuten normaalistikin eli työtapoja ei ole tarvinnut muuttaa. Puhelimella ja sähköpostilla olemme pitäneet yhteyttä päämajaan ja perustyö eli kirjoitus ja visuaalinen suunnittelu on sujunut mainiosti. Saaristoluonto ja kaikilla palveluilla varustettu Taalintehdas antoivat mukavasti virikkeitä iltoihimme. Työn jälkeen on jo ihan uteliaisuuden takia pakko lähetä kävelylle ja kiertelemään lähiympäristössä.

Olemme pystyneet keskittymään hyvin pitkäjänteisyyttä vaativiin tehtäviin ja tulosta syntyy. Työpäivä tuntuu lyhyemmältä, kun työ ei keskeydy niin usein. Lyhytkestoinen etätyö sopisi loistavasti vaikka lehden uudistuksen suunnitteluun tai projektin käynnistämiseen. Jos omaan työhön ja sen rutiineihin alkaa leipääntyä, paikan vaihdos voi virkistää mieltä.

Minusta parasta on ollut vaihtelu, työrauha ja kiinnostava iltatoiminta. Suosittelen lämpimästi ja lähtisin mielellään uudestaan, vaikka marraskuun pimeyttä katsomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti